Liptice (okr. Teplice). Dvorec mladší a pozdní doby bronzové - Šitner, Marek (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce prezentuje výsledky výzkumu dvorce z mladší a pozdní doby bronzové na katastru zaniklé obce Liptice na Teplicku. Analýzou keramického nálezového fondu poskytuje podklady pro dataci lokality. Zároveň popisuje konstrukční prvky místních kůlových staveb, které porovnává s dosavadním stavem poznání rovinných sídlišť epochy popelnicových polí.
Liptice (Teplice District). An Early and Late Bronze Age farmstead
Keywords: Liptice; výzkum; dvorec; mladší a pozdní doba bronzová; knovízská kultura; štítarská kultura; keramika; konstrukce.; Liptice; excavation; farmstead; Early and Late Bronze Age; Knovíz culture; Štítary culture; pottery; constructions