Problematika bezbariérového fitness pro osoby s tělesným postižením v Rehabilitačním ústavu Kladruby (vytvoření a ověření pohybového programu pro paraplegiky). - Mendlová, Olga (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast bezbariérového fitness pro osoby s tělesným postižením v Rehabilitačním ústavu Kladruby (vytvoření a ověření pohybového programu pro paraplegiky). Teoretická část práce se soustředí na problematiku zdraví a problematiku zdravotního postižení. Teoretická část práce popisuje problematiku zdravého životního stylu a problematiku osob s tělesným postižením. Praktická část popisuje vyhodnocení šetření aplikovaného na osoby s tělesným postižením v Rehabilitačním ústavu Kladruby. Výzkumné metody jsou: kazuistika (anamnéza), dotazník doplněný rozhovorem. Ve výzkumném šetření je použit dotazník doplněný rozhovorem. Bylo sledováno 5 klientů. Klienti odpovídali na 10 otázek. Výsledky práce potvrzují odborné předpoklady. Cíl práce byl splněn.
The problem of barrier free fitness for handicapped persons in the Rehabilitation centre Kladruby (creation and attestation of movement program for paraplegics).
Keywords: zdraví; zdravotní postižení; zdravý životní styl; osoba s tělesným postižením: paraplegik; bezbariérové fitness; Rehabilitační ústav Kladruby; cvičební program; health; handicap; wellness; paraplegic; barrier free fitness; Rehabilitation centre Kladruby; movement programm