Tvarosloví a slovní druhy v českých gramatikách francouzštiny - Peroutková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce je rozdělena do tří větších částí. První z nich pojednává o slovních druzích jako takových - co jsou slovní druhy, podle jakých kritérií je třídíme a v neposlední řadě představuje historii lingvistických teorií, které se týkají slovních druhů. Ve druhé části představíme průběh a výsledky bibliografické rešerše, během které jsme hledali české gramatické příručky, pojednávající o francouzštině. Ve třetí části práce již představujeme samotnou analýzu nalezených příruček, která se bude soustředit na klasifikaci slovních druhů.
Flexional morphology and Parts of speech classification in Czech grammars of French
Keywords: slovní druhy; klasifikace slovních druhů; gramatiky francouzštiny; bibliografická rešerše; parts of speech; classification of the parts of speech; French Grammar books; bibliographic search