Vliv pohybové aktivity na psychiku dětí na 2. stupni základní školy - Červíčková Húsková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá tématem vlivu pohybové aktivity na aktuální psychické stavy jedinců. Především se zaměřuji na změny nálad v důsledku pohybu u dětí na druhém stupni základní školy. Měření aktuálních psychických stavů jsem realizovala pomocí dotazníku POMS. Tento dotazník dostal každý respondent před vykonáváním pohybu a následně po jeho skončení. Výsledky výzkumu vypovídají o kladném vlivu pohybu na náladu.
Influence of physical activity on the psyche of children in the 2nd grade of elementary schools
Keywords: pohybová aktivita; POMS; aktuální psychické stavy; druhý stupeň základní školy; adolescent; nálada; physical activity; POMS; actual mental states; primary school; secondary school; teen; adolescent; mood