Využití dramatické výchovy v práci se seniory - Martonová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá využitím pricipů dramatické výchovy v práci se seniory. Jde především o komunikaci mezi seniory. Teoretická část práce je zaměřena na oblast volného času. Volný čas je zde popsaný obecně i konkrétně se zaměřením na seniory. Dále teoretická část popisuje stáří se změnami, které toto období doprovází. A poslední část je zaměřena na dramatickou výchovu, na její principy, které jsou přínosné v práci se seniory. Praktická část je zpracována formou projektu v zařízení domova pro seniory se zvláštním režimem. Projekt je rozdělen do dvou částí. První obecná, kde jsou potřebné údaje a informace o seniorech. Druhá část se zabývá samotným zpracováním projektu a jeho hodnocení. V hodnocení je rekapitulace celého projektu a jeho dosaženými výsledky.
Use of drama in work with the elderly
Keywords: senioři; dramatická výchova; komunikace; domov pro seniory se zvláštním režimem; psychické choroby; volný čas; stáří; stárnutí; eldery; dramatic education; communication; home for seniors with a special regime; psychical illness; leisure; age; aging