Tvořivost učitelky při tvorbě obsahu předškolního vzdělávání - Cuřínová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou tvořivosti. Teoretická část je zaměřena především na tvořivost pedagogickou, ve které hraje významnou roli osobnost učitelky, která následně svým přístupem ovlivňuje tvořivost dítěte. Praktická část poskytuje ukázku plánování tématického celku, který je součástí třídního programu mateřské školy. Následně navazuje popis realizace jednotlivých činností s dětmi, s důrazem na rozvoj jejich tvořivých přístupů a tvořivého myšlení. Výzkumná část zjišťuje, zda učitelky současných mateřských škol mají ve své práci podmínky k uplatňování tvořivosti a rozvoji této schopnosti u dětí.
Teacher Creativity to Compose the Content of Pre-School Education