Výskyt hniloby kopyt v závislosti na ročním období a technologii ustájení koní - Mandousová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce bylo sledování kopyt koní a výskyt hniloby kopyt, která je často postihuje. Jedná se o onemocnění napadající střel kopyta, které se v chovech četně vyskytuje. Projevuje se silným zápachem a tmavým výpotem.
Occurrence of hoof rot depending on the season and stabling technology
Keywords: kůň; hniloba kopyt; kopyto; ustájení; horse; hoove; rot of hooves; stables