Komparace vybraných spořících produktů - Prokeš, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématika bakalářské práce je zaměřena na problematiku střádání peněžních prostředků. Práce zkoumá spořící nástroje na základě rizika ztráty prostředků, dostupnosti a relativního zhodnocení vložených prostředků. Důležitou roli zastupuje inflace, která v čase navyšuje cenové hladiny zboží a služeb. Oblasti zkoumání jsou použity v závěrečné komparaci nástrojů v ukázkovém a dílčích praktických příkladech. Primárním cílem práce je porovnání spořících nástrojů vzhledem k délce střádání a rizik s ním spojených.
The Comparison of Selected Savings Products
Keywords: spořící nástroje; úroková sazba; reálný výnos; inflace; komparace; saving tools; interest rate; real yield; inflation; comparison