Srovnání produktů pojištění odpovědnosti na českém trhu pro občany i podnikatele - Čapek, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je srovnání pojištění odpovědnosti na českém trhu pro občany a podnikatele. Teoretická část se zabývá historií pojišťovnictví, základními pojmy v pojišťovnictví, členěním pojišťoven a rozdělením typů pojištění odpovědnosti pro občany i podnikatele. Dále objasňuje problematiku vícekriteriálního rozhodování. Popisuje metody stanovení vah a metody stanovení pořadí. Praktická část obsahuje dva příklady. První příklad je na pojištění odpovědnosti v běžném životě. Druhý příklad je pak na pojištění odpovědnosti při podnikání. Za pomoci vícekriteriálního rozhodování určím výsledné pořadí pojišťoven.
Compare the public and businesses liability insurance on the Czech market
Keywords: Pojištění odpovědnosti; pojistný trh; zprostředkovatel pojištění; vícekriteriální rozhodování.; Liability insurance; insurance market; insurance intermediary; multiple criteria decision - making.