Stolování v mateřských školách - Lencová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak mateřské školy řeší stolování dětí, jaká je jeho organizace v různých mateřských školách a jak přispívá k plnění cílů předškolního vzdělávání. Obsahem teoretické části je charakteristika cílů předškolního vzdělávání, jak je vymezuje Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, vzdělávací strategie v mateřské škole, možnosti stravování a stolování pro plnění vzdělávacích cílů, legislativní podmínky pro stravování a stolování v mateřské škole, etiketa stolování a vedení předškolních dětí k ní a rozvíjení dovedností a návyků potřebných pro stravování a stolování. Praktická část obsahuje analýzu, jak mateřské školy řeší stolování a k jakým návykům jsou děti vedeny.
Dining in kindergartens
Keywords: mateřská škola; děti; předškolní věk; vzdělávací program; stolování; stravování; návyky a dovednosti; etiketa; preschool; children; preschool age; framework educational program; dinning; eating; habbits and skills; etiquette