Současné trendy ovlivňující rozvoj a provádění sportů a pohybových aktivit v zájmových kroužcích v okresu Příbram\\ - Jirsová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dnešní mládeže a jejího zájmu o sport, nabídkou a rozmanitostí mimoškolní tělesné výchovy v okrese Příbram a znalostí netradičních her. Zpracovala jsem zásobník tradičních i netradiční her, u kterých jsem se domnívala, že by je učitelé mohli ve svých hodinách použít. Dotazníkovou metodou jsem zjišťovala, jaké sporty žáci i učitelé vykonávají ve svém volném čase, které netradiční hry znají, popřípadě které z nich v zájmových kroužcích hrají. Také mě zajímala vybavenost škol po materiální stránce a další hry a sporty, které žáci na svých školách postrádají.
Keywords: hra; hraní; tradiční a netradiční hry; sportovní kroužky; game; gaming; traditional and non-traditional games; sports clubs