Adverbium v kontrastivní perspektivě (korpusová analýza) - Bromová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem bakalářské práce je problematika překladu adverbií. Cílem práce je zmapování často používaných adverbií a jejich ekvivalence v daném jazyce, v českém nebo španělském. Práce se dělí na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části autorka pojednává o adverbiích, a to z pohledu českých a španělských gramatik. V praktické části je prováděna analýza vybraných adverbií, které si autorka sama zvolila. V závěru práce jsou poznatky vyhodnoceny a na základě korpusové analýzy učiněn závěr. Práce je psána v českém jazyce.
Adverb in contrastive perspective (analysis based on corpus data)
Keywords: slovní druhy; adverbia; překlad; lingvistika; word class; adverb; translation; linguistics