Problematika šikany na základní škole, možnosti prevence a řešení - Knížková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Svou práci, která pojednává o problematice šikany, jsem pojala ryze teoreticky. Účel vidím v tom, že ji jakýkoli pedagog, ať už budoucí či stávající, může použít jako pomocné vodítko v momentě, kdy se ocitne v situaci, kdy bude muset tento jev řešit mezi svými svěřenci. Práce je zpracována na základě příslušné prostudované literatury. Opírá se především o publikace autorů zabývajících se touto problematikou a o publikace, které s tímto tématem souvisejí.
Chicane Problems at Primary School, Chances of Prevention and Solution
Keywords: společnost; poruchy chování; agresivita; šikana; základní škola; vývoj; agresor; oběť; prevence; odhalování; řešení; škola; rodina.; society; behavior problems; aggressivity; chicane; primary school; evolution; aggressor; victim; prevention; detection; solution; school; family.