Workoholismus a jeho dopady na vztahy lidí - Urbánková, Bohumíra (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá problematikou závislosti na práci a jejími dopady na fyzické a psychické zdraví člověka. Předmětem práce je také analýza vztahu workoholika ke svému blízkému okolí, a to zejména ke svému partnerovi a rodině. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám pojmem workoholismus, typologií závislosti na práci a možnými riziky, které mohou nastat v důsledku workoholismu. Jsou zde zmíněny i závislosti, které se velmi často přidružují k závislosti na práci. Praktická část se věnuje výsledkům sondy orientované na informovanost o této problematice.
The Impact of Workaholic on the Mutual Relations
Keywords: workoholismus; závislost; práce; alkohol; tabák; syndrom; workaholic; dependence; work; alcohol; tobacco; syndrome