Cochemská praxe - Hříšná, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá Cochemskou praxí jako novým způsobem řešení situace dětí při rozchodu nebo rozvodu rodičů. V úvodních kapitolách je popsána historie vzniku Cochemské praxe, postupné přijímání jejích principů v Německu a v České republice. Dále je popsána multidisciplinární spolupráce jednotlivých aktérů Cochemského modelu, a to soudců, pracovníků orgánu sociálně-právní ochrany dětí, poraden pro rodinu, mediátorů, advokátů, znalců. Ve druhé části se práce zabývá postupem při realizaci Cochemské praxe na konkrétním pracovišti orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Práce se věnuje tomu, jaký je postup jednotlivých členů multidisciplinárního týmu a tím, jak na nový přístup se strany odborníků reagují rodiče.
Cochem practise
Keywords: Cochemská praxe; multidisciplinární spolupráce; rodičovská zodpovědnost; orgán sociálně-právní ochrany dětí; soudní jednání; rodinná terapie; mediace.; Cochem practise; multidisciplinary cooperation; parental responsibility; autority child protection; court proceeding; family therapy; mediation.