Zmapování rozptýlené zeleně a návrh výsadby ve vybraném katastrálním území - Škodová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zmapování rozptýlené zeleně na území katastrálního území Lukavec u Pacova, její zakreslení do mapy a vytvoření návrhu nové výsadby. Rozptýlená zeleň slouží jako biocentra a biokoridory pro zvěř a je neodmyslitelnou součástí krajiny. V práci jsou popsány všechny prvky rozptýlené zeleně, zhodnocení jejich zdravotního stavu, funkčnosti, rozlohy a druhového složení. Všechny tyto prvky jsou zakresleny do mapy.
Mapping od sparse vegetation and planting design in the selected cadastral area.
Keywords: rozptýlená zeleň; mapování; dřevina; strom; keř; sparse vegetation; mapping; woody plant; tree; bush