Comparative transcriptomics of Ixodes ricinus tick life stages - Věchtová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2020)
Předkládaná dizertační práce popisuje transkripci specifickou pro životní stádia klíštěte Ixodes ricinus. Na základě transkriptomů životních stádií I. ricinus jsou popsány procesy typické pro každé stádium I. ricinus a je vyvozen význam metylace a glykosylace u klíšťat.
Comparative transcriptomics of Ixodes ricinus tick life stages
Keywords: Ixodes ricinus; transkriptom; životní stádia; vývoj; glykosylace; metylace; Ixodes ricinus; transcriptome; life stages; development; glycosylation; methylation