K parazitickým slovům v české slovní zásobě - Piloušková, Darina (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá nejprve definováním pojmu parazitický výraz a dále zmapováním a analýzou těchto problematických slov. Součástí analýzy je teoretická a praktická část. Teoretická část je rešerší na téma parazitických slov v české slovní zásobě, dále se zde nachází slovnědruhové zařazení těchto slov a stručný výklad jiných publikací na téma slovní vaty. Praktická část je výzkumem autentických projevů se snahou zjistit pozici parazitických slov v komunikaci uživatelů českého jazyka.
Fillers in Czech Vocabulary
Keywords: Parazitická slova; slovní vata; hezitační zvuky; slovní zásoba; komunikace; mluvený projev.; Fillers; hesitation sounds; communication; word system; authentic speeches