Dopravní chovaní cyklistů jako účastníků dopravního provozu - Bromová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dopravní chování cyklistů jako účastníků silničního provozu. V první části práce je teoretický rámec, který má pomoci čtenáři pochopit tuto problematiku. Druhou část je již o dopravním chování cyklistů v praktickém životě. Nejprve je hledán vliv cyklistů na vznik dopravních nehod. Dále je cyklistické chování studováno v číslech po dobu 10 let. V závěru práce je představen návrh na zlepšení dopravní situace na českých silnicích.
Traffic behavior of cyclists as traffic participants
Keywords: cyklistická doprava; dopravní chování; Česká republika; dopravní nehody cyklistů; cyclist; road users; traffic accidents; Czech Republic