Církevní vzdělávání dospělých - Čapek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce je zaměřena na osobnost dospělého člověka, možnost jeho dalšího vzdělávání v náboženské oblasti. Osobnost je popisována z hlediska psychologického, sociálního a pedagogického s přihlédnutím na její náboženský rozměr, který chce tato práce dále rozvíjet. Snahou je vytvořit tříletý cyklus námětů, které může malé církevní společenství používat jako témata pro jednotlivá setkání. Tato témata mají být podněty k další diskusi a konfrontaci s jednotlivými názory z vlastní praxe, etiky, teologie, sociologie, psychologie, filozofie a pedagogiky. Největší ambicí této práce je snaha pomoci vytvářet živá společenství křesťanů, která mohou zpřítomňovat Boží království zde na zemi.
Church Education of the Adults
Keywords: Osobnost; pedagogika dospělých; církev; metody vzdělávání; dospělý člověk; církevní společenství; církevní vzdělávání.; Personality; adults pedagogical; church; educational method; adult man; ecclesiastic partnership; church education