Simulace zatížení při tahových zkouškách traktorů. - Holý, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou tahových zkoušek traktorů a jejich metod. Teoretická část obsahuje přehled současných metod provádění tahových zkoušek a problematiku pohybu traktoru při jízdě po vrstevnici. Praktická část se zabývá návrhem zařízení pro simulaci zátěže na bázi brzdného navijáku a posouzení vhodnosti této metody.
Simulation of load tensile tests tractors.
Keywords: Tahová zkouška; tahová charakteristika; tahová síla; simulace zátěže.; Tensile test; tensile characteristics; tensile strenght; power; load simulation.