Anglický a český studentský slang - Blechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním způsobů tvoření studentských slangových výrazů v češtině a v angličtině získaných dotazníkovým šetřením mezi českými a anglickými studenty středních a vysokých škol. Práce se skládá ze dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část pojednává o útvarech českého národního jazyka, dále o slangu v obecné rovině, zaměřuje se na studentský slang a na produktivní způsoby tvoření slangových výrazů v češtině i v angličtině. Podstatou praktické části je provedení srovnávací analýzy slovotvorných procesů u vybraných slov a rovněž vytvoření slovníčku studentských slangových výrazů.
English and Czech Student Slang
Keywords: slang; český slang; anglický slang; studentský slang; slang; Czech slang; English slang; student slang