Ekologie populací jednoletého poloparazitického druhu Melampyrum pratense. - Průšová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá poloparazitickým druhem Melampyrum pratense, který byl sledován v průběhu vegetační sezóny 2009. Byl zkoumán vztah mezi morfologickými charakteristikami a reprodukční úspěšnosti a vztah mezi jedinci v populaci. Byla použita metoda DNA barcoding k identifikaci hostitele.
[Population ecology of annual hemiparasitic species Melampyrum pratense.
Keywords: vegetační sezóna; morfologické charakteristiky; reprodukční úspešnost; vegetativní biomasa; hostitel; metoda DNA barcoding.; growing season; morphological characteristics; reproductive success; vegetative biomass; the host species; DNA barcoding method