Zpracování a edukační účinnost webových stránek Akademického centra pro zdravý životní styl při katedře výchovy ke zdraví PF JU. - Hellebrant, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Katedra Výchovy ke zdraví je jistě instituce, jež se bez možnosti vzájemného dialogu a výměně informací se širší veřejností zkrátka neobejde. Umění správné komunikace je jedním z mnoha předmětů, které se na katedře vyučují. Tato katedra je průvodcem a rádcem mnoha studentů, kteří se rozhodli podrobněji poznat sami sebe, naučit se o sobě a o druhých, naučit se správně odpočívat, efektivně využívat svůj čas, osvojit si principy správné výživy, ovládnout tělesnou i duševní hygienu atd. Mnoho z těchto lidí se pak rozhodne předávat své vědomosti a zkušenosti dalším lidem a právě webové stránky katedry Akademického centra pro zdravý životní mohou k tomuto účelu velice pomoci. Cílem mé bakalářské práce bylo vytvoření funkčních, uživatelsky příjemných stránek. Stránek sestavených jak z podložených a dokázaných poznatků, tak za přispění a aktivního zapojení se širší veřejnosti. K tvorbě stránek jsem využil několik metod. Jednou z těchto metod byla metoda explorativní, formou dotazníku. Ta mi například pomohla vyprofilovat běžného návštěvníka stránek. Touto metodou jsem zjistil, jaký okruh informací bude zajímat širší veřejnost. Výsledkem budou, jak doufám, stránky, které budou efektivně informovat, radit a stanou se příjemným zdrojem inspirace pro všechny, kteří se rozhodnou alespoň trochu vzít život do svých rukou.
Processing and educational benefit of the Academic Centre of Health website in Department of Health Education, Faculty of Education, University of South Bohemia
Keywords: výchova ke zdraví; zdravý životní styl; tvorba webových stránek