Systém řízení nákladů na kvalitu ve vybraném podniku - Štroblová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Kvalita výrobků je největší konkurenční výhodou, které může podnik dosáhnout. Definice uvádí, že kvalita je stupeň splnění požadavků souborem inherentních charakteristik. V posledních letech význam kvality velice vzrostl - kvalita je rozhodujícím faktorem stabilního ekonomického růstu podniků, management kvality je nejdůležitějším ochranným faktorem před ztrátami trhů, kvalita je významným zdrojem úspor materiálů a energií, kvalita ovlivňuje makroekonomické ukazatele, kvalita je limitujícím faktorem tzv. trvale udržitelného rozvoje, kvalita a ochrana spotřebitele jsou spojité nádoby. Náklady na kvalitu jsou celkové výdaje vynaložené výrobcem, uživatelem a společností, spojené s kvalitou výrobku.
The system of quality costs management in the chosen company
Keywords: Kvalita; náklady na kvalitu; systém řízení nákladů na kvalitu; Kaizen; Quality; cost of quality; the system of quality costs management; Kaizen