Osobnostní a sociální rozvoj dětí a mládeže v rámci volnočasových aktivit - Harlasová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje osobnostnímu a sociálnímu rozvoji dětí a mládeže v rámci volnočasových aktivit. Teoretická část se soustředí na vymezení nejrůznějších pojmů, které se volného času týkají, zkoumá volný čas z hlediska historie a představuje různé pohledy na funkce a formy trávení volného času. Její důležitou součástí je i je osobnostní a sociální výchova, její průběh a cíle. Praktická část se zabývá srovnáním jednotlivých volnočasových organizací, pracujících s dětmi a mládeží, a jejich nabídkou volnočasových aktivit. Dále se zaměří na připravení prožitkového kurzu pro děti a mládež ve věku 10 až 18 let, jehož cílem je rozvíjení jednotlivých smyslů a je klíčový pro osobnostně sociální rozvoj
Personal and social development of children and young people in leisure activities
Keywords: Volný čas; životní styl; osobnostní a sociální výchova; osobnostní; sociální a mravní rozvoj; free time; lifestyle; personal; social and moral development