Die Firmenkultur (Das Bild tschechischer Angestellter bei deutschen Firmen). - Dunovská, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá určitými rysy české a německé firemní kultury. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce je zaměřena na porovnávání kulturních standardů obou zemí, na způsoby české a německé komunikace, také se věnuje konvencím a zdůrazňuje možné konflikty a jejich způsoby řešení. Další část práce představuje rozbor programů sloužící ke zlepšení interkulturního kontaktu a komunikace. Praktickou část tvoří dotazník, který zahrnuje 50 českých zaměstnanců pracujících u německé firmy Siemens a.s. v České republice. Dotazník se soustřeďuje na osobní zkušenosti českých zaměstnanců s německými obchodními partnery, na jejich vzdělanost v oblasti interkulturního kontaktu a srovnává informace týkající se kulturních standardů obsažené v odborné literatuře s odpověďmi respondentů.
Firm Culture (Image of Czech Employee in German Speaking Companies)
Firemní kultura (Obraz českého občana zaměstnaného u německé firmy).
Keywords: Firemní kultura; interkulturní komunikace; kulturní standardy; konvence; problémy a možné konflikty; dotazník; Firm culture; intercultural communication; cultural standards; conventions; problems and possible conflicts; questionnaire