Videoanalýza fyzikálních dějů ve výuce - Jovanovič, Filip (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popisovány způsoby provádění fyzikálních pokusů, je zde rozebíráno učivo týkající se navržených pokusů a zároveň popis videoanalýzy a použitého programu. Nakonec je zde také vypracováno několik pokusů, které mohou učitele fyziky inspirovat a ukázat jim možnosti videoanalýzy ve výuce. Společně s pokusy jsou v práci vypracovány grafické manuály některých navržených pokusů. Praktická část je tvořena sadou diferencovaných zadání a pracovních listů k pokusům. K těmto pokusům jsou v práci přiloženy a vyhodnoceny žáky vypracované pracovní listy.
Video analysis of physical processes in teaching
Keywords: Videoanalýza; výuka; videokamera; Tracker; pracovní list; pokus; experiment; Video Analysis; teaching; video camera; Tracker; worksheet; experiment