Vymezování venkovských oblastí pomocí nástrojů síťové analýzy - Procházková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá dvěma problemikami. Nejprve vymezujeme venkovské oblasti pomocí nástrojů síťové analýzy, a to podle dojížďkových oblastí jádrových měst, které mají nad 10.000 obyvatel. Na takto vymezeném prostoru sledujeme odlišnosti mezi obcemi na základě ekonomických charakteristik obcí, především co se týká rozpočtových, respektive finančních prostředků a efektivity jejich čerpání a využití.
Definition of rural areas through network analysis
Keywords: vymezení oblasti; venkov; město; síťová analýza; rozpočty obcí; definition of area; rural area; city; network analysis; budgets of municipalities