Rozvoj a vzdělávání lidských zdrojů ve vybraném odvětví - Leštinová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této diplomové práce je rozvoj a vzdělávání lidských zdrojů ve vybraném odvětví. Hlavním cílem této práce je zhodnotit systém rozvoje a vzdělávání ve vybraném sektoru a navrhnout možné změny, které povedou ke zlepšení současné situace. Tato práce je rozdělena do dvou částí. První část diplomové práce je teoretická. Tato část obsahuje teoretické znalosti, které byly čerpány z odborné a vědecké literatury. Teoretická část obsahuje znalosti o systematickém vzdělávání, oblastech vzdělávání, motivaci ke vzdělávání a důležitých metodách vzdělávání. Druhá část práce se zaměřuje na analýzu současného stavu ve vybraném odvětví. Tato část také navrhuje změny, které vylepší současnou situaci. Vybraný sektor se týká oblasti bankovnictví. Pro objektivnější posouzení odvětví byly vybrány dvě společnosti. Tyto společnosti chtěly zůstat částečně anonymní, a proto byly pojmenovány jako společnost X a společnost Y. K vyhodnocení systému školení a rozvoje byl vybrán dotazníkový průzkum a byly získány cenné informace. Dotazníkové šetření bylo vybráno z důvodu rychlého návratu a velkého počtu zaměstnanců. Obě společnosti mají velmi dobře vyvinutý vzdělávací systém, který mají velmi podobný. Přes veškerou propracovanost těchto systémů byly navrženy změny ke zlepšení.
Development and education of human resources in a selected sector
Keywords: zaměstnanci; rozvoj; vzdělávání; školení; kurz; employees; development; education; training; course