Nabídka sportovních činností pro volný čas v Jičíně - Kobrlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou sportu a sportování jako kvalitní náplně volného času. První část práce charakterizuje pojmy volný čas a sportování ve volném čase (rekreační sport). Zaměřuje se na vliv aktivního způsobu trávení volného času a sportování na životním styl jedince a jeho zdraví. Druhá část práce se zabývá pojmem nabídka sportovních činností, charakterizuje jednotlivé subjekty působící v oblasti volného času ve městě Jičín a snaží se o zmapování nabídek sportovních aktivit pro volný čas, které tyto subjekty vytvářejí. Třetí část práce se věnuje komunikačním prostředkům (médiím) a jejich funkci ve společnosti, pojmu reklama a zkoumání využití médií jednotlivými subjekty, které vytváří nabídku sportovních činností pro volný čas.
Leisure Sport Activities in the Jičín Region
Keywords: volný čas; sportování; rekreační sport; zdravý životní styl; nabídka sportovních aktivit; free time; doing sports; recreation sport; healthy lifestyle; offer of the sport activities