Nezaměstnanost v okrese Prachatice (NUTS 4) v období 2000-2010 - Kubíčková, Simona (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problém nezaměstnanosti v okrese Prachatice. V první části jsem vytvořila stručný přehled teorie, objasňující problém nezaměstnanosti. Dále zde uvádím možnosti státní politiky nezaměstnanosti a nástroje aktivní politiky. Praktická část je založena na sběru dat a jejich zpracování. Pro přehlednost jsou v této části uvedeny tabulky a grafy vycházející z dat, které jsem čerpala převážně z informací Úřadu práce města Prachatice. V poslední části práce jsem uvedla výpočet predikce (předpovědi) míry nezaměstnanosti pro měsíce leden až duben roku 2010. Práce čtenáři poskytuje informace a základní představu o vývoji nezaměstnanosti v okrese Prachatice v průběhu posledních deseti let a možnosti predikce jejího vývoje.
Unemployment in district Prachatice (NUTS4) 2000-2010
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; státní politika zaměstnanosti; nástroje aktivní politiky zaměstnanosti; predikce nezaměstnanosti; okres Prachatice; labor market; unemployment; unemployment rate; the state employment policy; active employment policy instruments; prediction of unemployment; district Prachatice