Experimentální výuka fyziky na ZŠ s využitím systému Pasco - Marek, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Experimentální výuka fyziky na ZŠ s využitím systému Pasco" se zabývá podporou digitální techniky ve výuce, ukazuje nové využití informačních systémů na druhém stupni základní školy. Zaměřuje se na využívání specializační sady měřících sond, senzorů a dalšího příslušenství při experimentální výuce. Dále se zaměřuje na využívání těchto pomůcek na vybraných základních školách ve zvolených předmětech. Celá práce bude sepsána ve smyslu příručky pro učitele fyziky, bude obsahovat informace o dostupných produktech na českém trhu, sadu experimentálních příkladů na různá témata, včetně řešení, výzkum týkající se využívání experimentálních systémů na školách a výzkum mezi žáky, zda tyto pomůcky ulehčují pochopení tématu. Součástí práce bude natočená ukázka experimentální hodiny fyziky, za využití systému Pasco.
Experimental teaching technique of physics for primary schools with utilization of the system Pasco
Keywords: Experimentální výuka; Pasco; Vernier; pomůcka; software; fyzika; metodická příručka; Experimental teaching technique; Pasco; Vernier; tool; software; physics; methodological manual