Projekt Smart City - Špoula, Vítek (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřená na zhodnocení situace občanské vybavenosti a fungování obecního úřadu v městysi Katovice. Cílem diplomové práce je navrhnout projekt smart city, který by zvýšil kvalitu života v městysi, představil nová řešení a pomohl by obci v rozvoji. Nejlepším způsobem jak zjistit současné katovické problémy, bylo dotazníkové šetření a neřízené rozhovory s místními zastupiteli, předsedy spolků a obyvateli. Studování odborné literatury přináší nový pohled a nová alternativní řešení již zaběhlých postupů, které v obci probíhají.
Project Smart City
Keywords: projekt smart city; smart government; smart thinking; smart people; koncept smart city; smart solutions.; Project smart city; smart solutions; smart government; IoT; smart people; smart thinking; concept of smart city