Historie tělesné výchovy a sportu v Soběslavi - Florián, Richard (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu v Soběslavi od jejího samotného počátku, kdy byla založena jednota Sokol, až do roku 2016. Práce je rozdělena na tři historická období. První období je vymezeno roky 1885 až 1945, zabývá se vznikem a dalším vývojem Tělovýchovné jednoty Sokol, Dělnické tělocvičné jednoty a jednotlivých sportovních oddílů v Soběslavi. Druhé období je zaměřeno především na vznik a vývoj sportovních oddílů v letech 1945 až 1989. Třetí období zachycuje významný historický vývoj a vznik sportovních oddílů v rozmezí od roku 1989 až do roku 2016. Zabývá se především nejvýznamnějšími sportovními oddíly této doby ve městě Soběslav.
History of physical education and sport in Soběslav
Keywords: Soběslav; tělesná výchova; oddíl; historie sportu; sport; Sokol; Soběslav; Physical Education; Sport Club; History of Sport; Sport; Sokol