Analýza zúčtovacích vztahů ve firmě - Kopfová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce je analýza zúčtovacích vztahů ve firmě, jejich charakteristika a analýza v konkrétním podniku, který se zaměřuje na přibližování dřeva harvestorovou technikou. Dále jsem se zaměřila na účtování pohledávek za odběrateli, krátkodobých závazků vůči dodavatelům, na přijaté a poskytnuté provozní zálohy, účtování o kurzových rozdílech, o časovém rozlišení a účtování některých daní. Součástí této bakalářské práce je vertikální analýza aktiv a pasiv.
Analysis of accounting relations in company
Keywords: zúčtovací vztahy; dodavatelé; odběratelé; pohledávky; závazky; accounting; active debts; liabilities; suppliers; customers; time resolution; exchange-rate diference