Technická a softwarová optimalizace metod konfokální mikroskopie pro fotosyntetické organismy - Liška, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Laserová skenovací konfokální mikroskopie je významnou metodou studia fotosyntézy. V průběhu studia zkoumaného vzorku v konfokálním mikroskopu není možno zajistit fyziologické ozáření. Vzorek je nutno ozařovat externím zdrojem světla. V práci je řešena problematika těchto externích zdrojů světla, jejich regulace a synchronizace s činností mikroskopu.
Technical and software optimization of confocal microscopy methods for photosyntetic organisms
Keywords: Laserová skenovací konfokální mikroskopie; fotosyntéza; regulace světla; proudový zdroj; LED; fluorescence; chlorofyl.; Laser Scanning Confocal Microscopy; photosynthesis; light intensity regulation; current source; LED; chlorophyll; fluorescence.