Tintenwelt-Trilogie? Eine fiktive Welt in der modernen Kinder- und Jugendliteratur. - Baráková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce Tintenwelt-Trilogie Fikční svět v moderní literatuře pro děti a mládež se zaměří na populární románovou trilogii. Zmapuje fikční svět těchto románů jako modelový příklad a bude analyzovat, jak je vybudován vztah mezi realitou a fikcí v díle. Studentka také bude zkoumat, jakými prostředky se snaží literární dílo v době, kdy je knižní próza pro děti a mládež spíše na ústupu, poutat pozornost čtenáře v konkurenci nových médií.
Tintenwelt-Trilogy? Fictional world in modern literature for children and youth.