Josef Jan Sankot a jeho Dějepis Města Telče na Moravě - Štambera, František (Jihočeská univerzita, 2009)
Úkolem práce je analyzovat spis a představit jeho autora a zasadit je do kontextu doby. Představeny jsou i prameny. Bakalářská práce je rozdělena do čtyřech kapitol. První kapitola představuje stručně spisek. Druhá se zabývá životem autora. Třetí kapitola je rozčleněna na čtyři podkapitoly. První podkapitola se zabývá prameny, které Sankot použil. Druhá analyzuje dílo paleograficky a mluvnicky. Samotnému rozboru je věnována třetí kapitola. Čtvrtá podkapitolaje zaměřená na stručný popis a srovnání konceptu s čistopisem. O využívání a citování díla dalšími autory pojednává závěrečná pátá kapitola. Závěr a seznam použité literatury je doplněn o Sankotovu fotografii a ukázky ze spisu.
Josef Jan Sankot and his History of the town Telč in Moravia
Keywords: Sankot-Telč; Sankot-Telč