Komplexní rozvoj doprovodné infrastruktury cestovního ruchu na Pelhřimovsku - Picková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část diplomové práce je rozdělena do čtyř kapitol, zabývajících se řešenou problematikou cestovního ruchu a marketingu. Teorie byla popsána za pomoci odborné literatury. Praktická část byla nejdříve věnována vymezení řešeného území Pelhřimovska. Dále z výsledků dotazníkového šetření vyplynul profil návštěvníka. Na základě provedení analýzy primární a sekundární nabídky regionu byla provedena SWOT analýza řešeného území. Navíc byla podrobně provedena analýza silných a slabých stránek u sportovně-rekreačních služeb, která spolu s výsledky dotazníkových šetření přispěla k navržení řešení pro modernizaci a případné dobudování doprovodné infrastruktury pro aktivní trávení volného času v destinaci.
A complex development of tourism supporting infrastructure in the region of Pelhřimov
Keywords: Cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; nabídka cestovního ruchu v destinaci; sportovně-rekreační služby; doprovodná infrastruktura cestovního ruchu; dotazníkové šetření; SWOT analýza.; Tourism; touristic destination; offerings of a touristic destination; sports-recreational services; supporting infrastructure of tourism; questionnaire survey; SWOT analysis.