Organizační chování a podniková kultura - Malá, Radka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce bylo provést zhodnocení stávající úrovně organizačního chování a podnikové kultury ve státní příspěvkové organizaci Centrum služeb pro silniční dopravu, která je řízená Ministerstvem dopravy České republiky. Dílčími cíli bylo na základě analýzy dotazníkového šetření nalezení nedostatků a návrh možných opatření, která by vedla ke zlepšení současného stavu. První část práce je věnována teoretickému vymezení pojmů podnikové kultury a organizačního chování. V další části práce je charakterizována organizace CSPSD a jsou sledovány jednotlivé činnosti, které mají z hlediska podnikové kultury a organizačního chování souvislost se stanoveným cílem práce. V praktické části práce jsou rozebrána data získané z dotazníkového šetření.
Organizational Behaviour and Corporate Culture
Keywords: Organizační chování; podniková kultura; řízení změn; organizační rozvoj; Organizational Behaviour; Corporate Culture; Change Management; Organizational Development