Vývoj pivovarského odvětví s ohledem na minipivovary - Bezpalcová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá vývojem minipivovarů v České republice od roku 2015 do roku 2018. Nejdříve je přiblížena historie pivovarského průmyslu, jak ve světě, tak v České republice. Poté je část věnována pivovarnictví a potřebným surovinám pro výrobu piva. Dále jsou představeny druhy pivovarů od domácího vaření piva, přes minipivovary, létající pivovary po průmyslové pivovary. Praktická část ukazuje na aktuální počty minipivovarů v České republice, ale také na přírůstky v jednotlivých letech. Část je věnována vývoji minipivovarů v krajích, následuje část věnována varně pivovaru, poté ročním výstavům a v poslední řadě je zveřejněn podíl minipivovarů na celkovém výstavu. Práci doprovází tabulky a grafy pro lepší přehlednost.
The development of the brewing industry with regard to microbreweries
Keywords: Pivovarský průmysl; pivo; minipivovar; vývoj; Česká republika; Brewing industry; beer; microbrewery; development; Czech Republic