Španělské přímé investice v České republice - Šmejkalová, Dana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem bakalářské práce je analýza španělských přímých investic v České republice. První část práce je zaměřena na přímé zahraniční investice obecně, definuje je, přibližuje jejich vývoj v České republice a stanovuje jejich základní druhy. Jádro práce zahrnuje analýzu španělských firem, které působí na českém trhu, s přihlédnutím k jejich teritoriální a sektorové orientaci, jejich hodnocení českého trhu a motivace vstupu na něj, využívání investičních pobídek španělskými investory a představení největších španělských firem.
Spanish Direct Investment in the Czech Republic
Keywords: investice; analýza; pobídka; firma; investment; analysis; incentive; firm