Historický vývoj českokrumlovské zámecké obrazárny a její umělecký a společenský význam - Vlášková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá vznikem, vývojem a společenským a uměleckým významem českokrumlovské zámecké obrazárny. Popisuje historické okolnosti, jež měly vliv na její vznik a formovaly její podobu, vývojové etapy, jimiž prošla, význam v rámci společenské reprezentace a uměleckou hodnotu, mající díla v ní umístěná.
Historical evolution of castle picture gallery in Český Krumlov and it's artictic and social meaning
Keywords: zámecká obrazová galerie; Český Krumlov; barokní sběratelství; Eggenbergové; Schwarzenbergové; castle picture gallery; Cesky Krumlov; baroque collecting; Eggenbergs; Schwarzenbergs