Mapování pohybových aktivit u dětí v Českých Budějovicích - prevence obezity - Hladíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je zmapování možností pohybových aktivit ve městě České Budějovice se zaměřením na děti staršího školního věku (11 až 15 let). Teoretická část je věnována otázkám zdraví a zdravého životního stylu, obezity, pohybu a pohybové aktivity ve volnočasových aktivitách mládeže. V práci je též řešen starší školní věk z hlediska fyzických, mentálních a sociálních specifik a vhodné pohybové aktivity pro tento věk. V praktické části práce jsem se zaměřila na popis a analýzu zařízení ve městě České Budějovice, které nabízí pohybovou aktivitu pro tuto věkovou kategorii a nastínila i další možnosti pohybových aktivit. Jednotlivé organizace jsem rozdělila na neziskové, komerční, sportovní přípravky a další neorganizované možnosti pohybové aktivity. Tato práce není zaměřena na popis všech zařízení zaměřených na pohybovou aktivitu pro žáky staršího školního věku, jedná se o přehled možností pohybových aktivit pro tyto děti ve městě České Budějovice.
Survey of children's movement activities in České Budějovice - Obesity prevention
Keywords: starší školní věk; zdraví; zdravý životní styl; obezita; pohyb; pohybová aktivita; volný čas starší školní věk; zdraví; zdravý životní styl; obezita; pohyb; pohybová aktivita; volný čas; older school age; health; healthy life-style; obesity; movement; movement activity; spare-time