Vyšetřovací metody gastrointestinálního traktu - Zatloukalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá vyšetřovacími metodami gastrointestinálního traktu a jejich četností v daném období, prováděných v nemocnici Milosrdných bratří Brno, nemocnici Znojmo a Uherskohradišťské nemocnici a.s. Graficky je zpracováno množství výkonů prováděných během let 2009-2014. Data byla získaná z databáze radiodiagnostických oddělení. Zároveň hodnotí práci radiologického asistenta při těchto vyšetřeních. Snažila jsem se poukázat na to, že základem dobrých výsledků jednotlivých vyšetření je nejen profesionalita, teoretické i praktické znalosti radiologického asistenta, ale také citlivý přístup, vstřícnost a ohleduplná psychická podpora pacientovi, která může zcela ovlivnit výsledky vyšetření.
Investigative methods of gastrointestinal tract
Keywords: Radiologický asistent; skiaskopie; skiagrafie; výpočetní tomografie; ultrazvuk; gastrointestinální trakt; magnetická rezonance; kontrastní látky; Radiology Assistant; fluoroscopy; radiography; computed tomography; ultrasound; gastrointestinal tract; MRI contrast agents