Specifika trestné činnosti kriminality mládeže - Kartusová Šebestová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je vymezit zvláštnosti trestné činnosti mládeže, její analýzu, příčiny a podmínky, zhodnocení současného stavu a předložení návrhů de lege ferenda pro komplexní úpravu prevence před těmito jevy a zkvalitnění represe a represivních opatření proti nedospělým pachatelům trestné činnosti
Specifics of juvenile deliquency
Keywords: Kriminalita mládeže; příčiny; podmínky kriminality mládeže; trestná činnost mládeže; specifika trestné činnosti kriminality mládeže; odpovědnost mládeže za kriminalitu; prevence kriminality mládeže; represe kriminality mládeže; Juvenile deliquency; specific forms; conditions; causes; summary of preventive and repressive precautions