Problematika začínajícího učitele v mateřské škole - Kubaláková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je nastínit problematiku začínajícího učitele v mateřské škole. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány pojmy učitel a mateřská škola. Dále je problematika začínajícího učitele zařazena legislativně a jsou zde přiblíženy jednotlivé zákony vztahující se k problematice. Smyslem praktické části bylo zmapovat, s jakými problémy se potýkají začínající učitelky v mateřských školách, najít, v čem se názory respondentů shodují a v čem rozcházejí. V rámci kvalitativního šetření byly vedeny rozhovory se začínajícími učitelkami v mateřských školách. Výsledky šetření a odpovědi na výzkumné otázky jsou shrnuty v diskusi a závěru.
Issue a beginning teacher in kindergarten
Keywords: učitel; mateřská škola; začínající učitel; pedagogika; teacher; kindergarten; beginning teacher; pedagogy