Možnosti GPU Computingu v MATLABu - Hrubý, Filip (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce je zjištění možností provádění výpočtů na GPU v MATLABu a jejich otestování v oblasti geometrického modelování a aplikace metody konečných prvků. Práce se nejdříve zabývá srovnáním testovacích prostředí, které jsou poté použité pro rychlostní testy. Dále popisuje sestavení trojúhelníkové sítě na CPU a výpočtu matice hmotnosti a tuhosti za použití CPU a GPU. Jsou porovnány časy sestavení a je ukázáno možné využití při výpočtu rovnice lineární elasticity.
GPU Computing capabilities in MATLAB.
Keywords: MATLAB; GPU; trojúhelníkové sítě; metoda konečných prvků; sestavení matice tuhosti; sestavení matice hmotnosti; MATLAB; GPU; triangle mesh; finite element method; stiffness matrix assembly; mass matrix assembly