Výchova dítěte prarodiči - Blablová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je "Výchova dítěte prarodiči." V teoretické části práce byla popsána tři stěžejní témata: Rodina a její význam, dále náhradní péče o dítě a tuto část jsme ukončili výchovou v rodině. Následně jsme navázali na praktickou část a její výzkum, který byl zvolen formou rozhovoru. Cílem této bakalářské práce je zjistit rozdíly mezi výchovou rodiči a prarodiči a jaký má tato výchova dopad na děti. Jaký je vývoj dítěte v pěstounské péči a jaké je jejich sociální zařazení do společnosti.
The upbringing of a child by the grandparents
Keywords: Děti; rodiče; prarodiče; výchova; pěstounská péče.; Children; parents; grandparents; upbringing; foster care.